2012. november 17., szombat

Szerbiára fel!

Ismét közeledik egy világverseny, méghozzá a szerbiai Európa-bajnokság, ennek apropóján álljon itt egy rövidke blog bejegyzés. Tizenhat nap múlva útra kelünk, hogy meghódítsuk Újvidéket, majd később Belgrádot. Kialakult kis csapatunk is: ezúttal Lendvai Robi és Kállai Márti fotós barátainkkal kelünk útra december 3-án, hétfőn. Végre-valahára egy kis költségvetésű torna előtt állunk, ahol nem kell 10-13 órás fárasztó és drága utazást elviselnünk. Újvidék kevesebb mint 300 km-re van Budapesttől, így szinte pillanatok alatt oda lehet érni. Itt egyébként december 3-14-ig tartózkodunk majd, míg Belgrádban december 14-17-ig.

Szerencsére sikerült egész korrekt szállásokat találni, és mind a kettő lakás esetében megesküdtek a szállásadóink, hogy szupergyors Internetünk lesz, ami elengedhetetlen lesz a melóhoz. Annál is inkább, mert az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) ismét felkért minket, hogy az esemény hivatalos oldalára is mi írjuk a cikkeket Újvidékről a csoportmeccsek és a középdöntők küzdelmei alatt.

Komoly dilemmát jelentett, hogy milyen módon alakítsuk át a blog, illetve maga a handball.hu fejlécét, azaz milyen Szerbiára jellemző dolgokat építsünk bele. Sajnos mivel semmi ilyen nem jutott az eszünkbe, így marad a régi verzió. (Rossz ötletnek bizonyult Surda, vagy a csevapcsicsa, és egyenesen szörnyűnek a csevapcsicsát evő Surda...)

Visszatérve kicsit az útra: elég nagy fejtörést okozott, hogy hogyan fogunk öten elférni Robi kocsijában egy halom cuccal, de végül kitaláltuk: még a norvég-dán közös rendezésű Eb-re vásároltunk egy tetőboxot, amit most ismét be tudunk vetni, így egyikünknek se kell magánúton Szerbiába utaznia!

Sort kerítettünk egyébként egy kis Eb-megbeszélésre is, ahol többek között egy kis Kinectes játszadozás is színesítette a programot. Töltök fel erről is pár képet, meg Újvidékről is. Apropó: német Björn (alias Pörkölt Nándor) barátunk már jelezte, hogy a középdöntőkre ő is megérkezik Újvidékre, úgyhogy feltétlenül keresnünk kell egy karaoke bárt. Rajtunk ne múljon! Nagy öröm számunkra, hogy Márk barátunk is vele egy időben érkezik majd a városba, úgyhogy remélhetőleg eltölt majd velünk egy-két szuper estét!

A handball.hu friss hírei