2010. december 19., vasárnap

Out of The Dark, Into The Light

Miután elfoglaltuk a szállásunkat (amely egy erdei házikó Bording határában, Ikasttól 9 km-re és Herningtől 25 km-re), döbbenten vettük észre, hogy bent szinte hidegebb van, mint kint. Az az egy-két radiátor semmit sem ért, a klímát nem tudtuk fűtésre állítani, a kedves tulaj pedig egy darab fát se hagyott nekünk. Az első nap tehát többnyire didergéssel telt, azután viszont Totyának támadt egy mentőötlete, és elment keresgélni a ház körül, majd innen-onnan el is emelt egy-két kerítésdarabot :-) Második nap már Bojan is csatlakozott hozzá, aki már egy fejszét is szerzett valahonnan, úgyhogy most már legalább negyven fokra sikerült felfűteni a kérót. Mindenesetre a "fagyűjtögetés" alatt sokszor emlegettük kedvenc mondatunkat: "Megjöttek a magyarok"...

Sajnos a finálé helyszínéből, Herningből szinte semmit nem láttunk, mert folyton a hatalmas MCH Arénában ülünk, vagy éppen alszunk. Szombaton viszont meglátogatott minket Márk barátunk, aki sajnos most nem tudott csatlakozni hozzánk ezen az Eb-n, mert az Európai Kézilabda Szövetség alkalmazza őt, így a hivatalos hotelben kell lennie. Vele kiegészülve tehát csaptunk egy jó kis bulit, újra előkerültek a karaoke slágerek, ami azt jelenti, hogy éjjel háromig zengett tőlünk az erdő...

Reggel viszont korán keltünk, mert sietnünk kellett a világbajnokság sorsolására, ahol sajnálattal vettük tudomásul, hogy a legnehezebb ellenfelet, azaz a németeket kaptuk. Mindenesetre mi mindenképpen szeretnénk ott lenni Brazíliában, függetlenül attól, hogy kijutnak-e a magyar lányok, vagy sem.

A sorsolás előtt viszont történt egy kis jó dolog is: a pályán a záróünnepségre próbáltak a résztvevők, köztük Anna Daviddel és Jimmy Coldinggal, akik este az Eb hivatalos dalát fogják előadni, az Out of The Dark, Into The Light című számot, amelyet annak ellenére nagyon megszerettünk az elmúlt pár hétben, hogy orrvérzésig ezt bömböltetik mindenhol. Szóval, a két énekest felkértük egy közös fotóra, ők pedig készségesen álltak rendelkezésünkre, bár Jimmy ábrázatán azért látszik, hogy hajnalban kelt. :-)

A döntő után Ibolyával még feliratozzuk a videóinterjúkat, aztán pihenünk, mert Ibiék vonata hajnalban indul, és Sandra is ilyen korán távozik. Tehát korán kelünk, aztán egyből hazafelé vesszük az irányt, de azért még egy éjszakát eltöltünk félúton, Lipcsében. Hallottuk, hogy borzasztó hazafelé a hóhelyzet, de reméljük, most hamarább hazaérünk, mint tavaly, amikor december 23-án estünk haza Kínából kedves barátunk, a Finnair miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A handball.hu friss hírei