2012. december 11., kedd

Dolgos hétköz- és ünnepnapok

Vasárnap már megkezdődtek a középdöntők Újvidéken, így nekünk is tovább szaporodott a munkánk mennyisége. A délelőttöket általában munkával és pihenéssel töltjük meccsnapokon, és legfeljebb ebédelni térünk be valahová a csarnokhoz igyekezve. Vasárnap lévén meglátogattam a főtéren lévő Mária Neve Székesegyházat, ahol magyar nyelvű miséket is tartanak, és még helyi kollégával is sikerült összeismerkednem a mise után.

Ezúttal Ildikó és jómagam kipróbáltunk egy jó kis tradicionális helyet. A welcome-csomagban kaptunk a helyiektől egy kuponfüzetet, és annak az egyik partner-vendéglője volt, amit meglátogattunk. Olcsó és jó volt, dupla haszon. Ajiba kaptunk a főétel mellé egy héjában sült krumplit sajtszósszal, meg a kaja után desszertet is, ami házi sütikből állt.

Este még talán a szokásosnál is korábban nyugovóra tértünk, mert másnapra a társaság fotós-része azt tervezte, hogy átmennek Belgrádba az ottani középdöntő-meccsekre.

A reggelt egy jóízű gombás rántottával nyitottuk, amit Robi készített nekünk, abszolút sikert aratva vele mindenkinél.

A többiek felkerekedtek a nem túl hosszú, ám a hóhelyzet miatt kellőképpen izgalmas útra, Ildikóval pedig belemélyedtünk Újvidék rejtelmeibe. Szuper napot töltöttünk ebben a hangulatos kisvárosban, kipróbáltunk helyi és nem helyi finomságokat.

A szállásunktól nem túl messze lévő piacra is kilátogattunk, ahol mindent lehet kapni, mi szem-szájnak ingere, ráadásul ha valakinek hiánya lenne belőle, még hólapát is beszerezhető. A belvárosban sem tudták két nap alatt sem eltakarítani a harminc órás havazás nyomát, így tényleg csak csetlettünk-botlottunk.

Estére német Björn barátunkat hívtuk át a szállásunkra egy kis EHF-es privi partira, amibe a Belgrádból szerencsésen hazatérő lakótársaink is becsatlakoztak. Maradjunk annyiban, az összejövetel jól sikerült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A handball.hu friss hírei