2013. december 17., kedd

No beer today…

Mielőtt a kronológiai sorrendet folytatnám, egy olyan témát kell felvetnünk, amit Kasza Tibi csak úgy vezetne fel: ami böki a csőröm. Ez pedig nem más, mint a meccsek miatti alkoholtilalom.

A szerbeknél a randalírozások elkerülése végett rendelet szabályozza, hogy a meccsek előtt és után, a csarnoktól/stadiontól milyen távolságban nem lehet semminemű alkoholt sem árusítani. S hogy ebben is mekkora a fejetlenség, mi sem példázza jobban, mint a mi kis rögtönzött közvélemény-kutatásunk. Kutatásunkat tavaly és idén végeztük, üzletekben, pubokban és éttermekben, a helyiektől érdeklődve. Íme az eredmény:

1.A meccs előtt és után egy-egy órával nem lehet kiszolgálni még az üzletekben sem a csarnok/stadion egy kilométeres körzetében.

2.Ugyanez a szabály, csak két-két órával.

3.13.30 és hajnali 2.15 között érvényes a tilalom.

4. Aznap egyáltalán nem adhatnak el alkoholt.

5.Eladja, vállalva a kockázatot (összesen egyetlen ilyen vendéglővel volt dolgunk).

Az, hogy mennyire nem vicc ez az egész, mutatja az is, hogy a Spens Aréna környékén lévő karácsonyi kirakodóvásárban is láttuk, hogy meccsnapokon délután az árult alkoholnak csak a polcait lehetett látni. Egyik nap pedig a felügyelőket is láttuk, akik épp ellenőrizték az árusokat.

Miután nekünk kétszer másfél hét itt tartózkodás alatt sem sikerült ezt tisztázni, arra gondoltunk, egy eleve itt született, és egész életét itt leélt személytől, Túró Pityu cimboránktól kérünk további felvilágosítást. Jót nevetett rajtunk, és a következő történetet tette hozzá a káoszhoz:

„Mielőtt szerdán indultam Hozzátok, betértem az egyik helyi bevásárlóközpontba. A szupermarketben megvettem a kétliteres sört, amit Nektek szántam, majd ezután egy ismerősömmel volt találkozóm. Beültünk ugyanazon a plázán belül egy pohár sört kérni. A pincér azt mondta, sajnos nem szolgálhat ki. Mutattam neki a blokkot, hogy pár perccel azelőtt vettem lent, a szupermarketben a sört. Azt válaszolta, sajnos az előírások miatt ő ezt mégsem teheti meg”.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A handball.hu friss hírei