2011. december 8., csütörtök

Az Orchideakert rejtélye

A szerdai napunk csarnokon kívüli idejét egy következő helyi nevezetesség megtekintésének kívántuk szentelni. Bár az utcákon is sok-sok különleges növénnyel hoz össze a sorsunk itt, ám a környékünkön jópár helyen táblákkal hirdetett Orchideakert igazán úgy tűnt, hogy újabb varázslatokat tartogat számunkra. Nyakunkba is vettük az óceánpartot, mert mint ahogy olyan sok dolog itt, Santosban, ez is ebből az irányból látszott leggyorsabban megközelíthetőnek, ám míg az Aquarium tőlünk balra, úgy ez a növénypark jobbra található. Végre-valahára, santosi tartózkodásunk alatt először a nap is kisütött, és rögvest nagyon komolyan éreztette is hatását.

A táblákat és a térképet követve, némi tőlünk megszokott minimális eltévedéssel megfűszerezve aztán megtaláltuk az Orchideakert………….kerítését, a hely ugyanis valami bent zajló felújításszerű dolog miatt látogatásilag okafogyottá vált. Nem baj, az ezúttal a magyar különítményre szűkült társaság azonnal kitalálta a szórakozást magának: eljátszottuk, hogyan tudunk olyan képeket készíteni, amelyekről az otthon maradottaknak be tudjuk adni, hogy a kertben készültek. A kerítésre felkapaszkodva indult az őrület, magunkat hergelve bele az őrültebbnél őrültebb ötletekbe.

A strandra visszatérve igazán jó kis parti keveredett egy árus bódéja mellett egy kisszéken üzemeltetett „Sokol”-szerű rádióból felcsendülő dallamok hatására. Igazi party-videót is készítettünk, melyről – utólag visszanézve – bátran állíthatjuk, hogy eladhatnánk egyfajta város-reklámként a helyi turisztikai központnak azzal a felirattal: „Miért is érdemes Santosba jönnöd?”.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A handball.hu friss hírei